Milano rules

Strávili jsme rychlý prodloužený víkend v Itálii...
V Itálii, která nemá chybu...
Ta káva! To víno! Ta pizza! Pasta! Saláty! Slunce! Úsměvy! Boty! Vůně!
Prostě Itálie...
Neděle v Miláně...
Na prohlídku Milána dohromady asi 5 hodin. Užili jsme si to! Bylo krásně... Doporučuji :)
Zaparkovali jsme kousek od stanice metra Buonarotti (parkování o víkendu zdarma). Červeným metrem jsme se svezli do centra a vystoupili na Cadorna FN. Moje touha vidět Leonardovu Poslední večeři zůstala nenaplněna, měli vyprodáno! Měli vyprodáno až do 8. října!!! Pamatuj - na tuhle prohlídku je nutná příprava dostatečně včas! Chvíli jsme pobyli před kostelem Santa Maria delle Grazie, kde se tento skvost skrývá a šupajdili jsme dál…

Před Santa Mariá delle Grazií...


Castello Sforzesco, hrad, jehož opevnění je od Leonarda a fresky od Bramanteho. Uvnitř je spoustu výstav, které jsme si nechali ujít a nasávali atmosféru jen procházením po Castellu a v jeho nádherném parku, který opravdu stojí za to! Bylo krásně, park plný lidí, pohoda malina!!

Parkování...


Po docela dlouhém povalování v parku jsme zamířili k hlavnímu chrámu na náměstí Duomo. Ohromný a ohromující.  Jestli někdy navštívíte Milano, jďete tam a hlavně… Jděte na jeho střechu. Já s Jori, jsme vyjely výtahem, Jan to vyběhl po schodech. Kočárek nám nechali dole, ale výjimečně, nemají tam na to prostory… Nahoře to ale na kočárek rozhodně není – spoustu schodů, zídeček a tak… Ale stojí to za to! Vážně paráda – jste na střeše, koukáte si z očí do očí se všema těma chrličema a celé Miláno Vám leží u nohou… Vážně paráda!!

Duomo

Na střeše...
 
Parádní výhledy!!

Potom už jen trocha milánských nákupů (sehnali jsme tu botky, co nám v české Zaře vyprodaliJ  a skvělá večeře!! Ta teda byla!!
Shopping :)


A šup zpátky do Ranca, kde jsme pobyli až do úterý. Teď už si zas užíváme babí léto v Praze.

Ale ta Itálie… Hmmm…. Ta má šmrnc, šarm a glanc!

Komentáře

  1. Mně se s váma tak hezky cestuje! Dneska se koukám na ty fotky už asi potřetí....

    ;-) L.

    OdpovědětVymazat
  2. .. a zase provokuje :) libi se mi ty boticky!

    OdpovědětVymazat
  3. Jak já miluju Itálii...:)) krásné fotky!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Díky za zprávu :)