Tarte Tatin v sezóně švestek
Vděčný koláč Tarte Tatin tentokrát se švestkami.
100 g třtinového cukru
100 g másla
půl citronu
skořice
asi 1 kg vypeckovaných švestek
125 g listového těsta
Máslo necháme rozpustit. Přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat, poté nasypeme vypeckované švestky. Povaříme asi 7 minut, přidáme skořici a šťávu z půlky citronu. Těsto vyvalíme a přikryjeme povařené švestky. Takto strčíme do trouby (vyhřáté na cca 220) a pečeme asi 20 minut. Upečené vyndáme z trouby, necháme zchladnout (10min) a vyklopíme těstem dolů na talíř.
Někdo to rád horké rovnou z trouby, já preferuji studené a odleželé do druhého dne.
Mňam :-)
PS: Dá se dělat snad z každého ovoce!
Komentáře
Okomentovat
Díky za zprávu :)