Tarte Tatin v sezóně švestek

Vděčný koláč Tarte Tatin tentokrát se švestkami. 

100 g třtinového cukru
100 g másla
půl citronu
skořice
asi 1 kg vypeckovaných švestek
125 g listového těsta

Máslo necháme rozpustit. Přidáme cukr, který necháme zkaramelizovat, poté nasypeme vypeckované švestky. Povaříme asi 7 minut, přidáme skořici a šťávu z půlky citronu. Těsto vyvalíme a přikryjeme povařené švestky. Takto strčíme do trouby (vyhřáté na cca 220) a pečeme asi 20 minut. Upečené vyndáme z trouby, necháme zchladnout (10min) a  vyklopíme těstem dolů na talíř.
Někdo to rád horké rovnou z trouby, já preferuji studené a odleželé do druhého dne.

Mňam :-)

PS: Dá se dělat snad z každého ovoce!

Komentáře